Official RPG Codex Discord Server

  1. Welcome to rpgcodex.net, a site dedicated to discussing computer based role-playing games in a free and open fashion. We're less strict than other forums, but please refer to the rules.

    "This message is awaiting moderator approval": All new users must pass through our moderation queue before they will be able to post normally. Until your account has "passed" your posts will only be visible to yourself (and moderators) until they are approved. Give us a week to get around to approving / deleting / ignoring your mundane opinion on crap before hassling us about it. Once you have passed the moderation period (think of it as a test), you will be able to post normally, just like all the other retards.
    Dismiss Notice

Widescreen?

Discussion in 'Iron Tower Studio' started by Bradylama, Sep 10, 2006.

  1. Bah Cipher

    Bah
    Joined:
    Oct 6, 2006
    Messages:
    809
    Location:
    Northwest American Republic
    16:9 is standard DVD widescreen format. 4:3 is standard NTSC tv broadcast format.

    Or in other word, for 16:9, the width is 1.77~ times more than the height. And for 4:3, the width is only 1.33~ times the height.
     
    ^ Top  
  2. HanoverF Arcane Patron

    HanoverF
    Joined:
    Nov 23, 2002
    Messages:
    6,061
    MCA Divinity: Original Sin Project: Eternity Torment: Tides of Numenera Wasteland 2 Codex USB, 2014 Divinity: Original Sin 2
    0.44444444444444444444444444444

    4:3 is pretty close to a box (1.333333333)

    16:9 is nearly twice as long as it is tall (1.77777777777)
     
    ^ Top  
  3. sheek Arbiter

    sheek
    Joined:
    Feb 17, 2006
    Messages:
    8,659
    Location:
    Cydonia
    Yeah obviously. For some reason I was thinking the ratio is the same but it's not (would be 12:9).

    16:9 is 4:3 squared... A squared TV screen. :?
     
    ^ Top  
  4. MountainWest Scholar

    MountainWest
    Joined:
    May 29, 2006
    Messages:
    630
    Location:
    Over there
    Any news? No support/support? Obviously I cast a vote for support if a Widescreen-option isn't implemented already. 4:3 will probably disappear in a couple of years just as it have in the TV-market.
     
    ^ Top  
  5. Roqua Prospernaut Dumbfuck Repressed Homosexual In My Safe Space

    Roqua
    Joined:
    Apr 28, 2004
    Messages:
    4,131
    Location:
    YES!
    my vote is for 600x400
     
    ^ Top  
  6. obediah Erudite

    obediah
    Joined:
    Jan 31, 2005
    Messages:
    5,051
    I'm glad you can afford a big old fancy monitor like that, but it better have 3270 support for us working class stiffs.
     
    ^ Top  
  7. Jedi_Learner Liturgist

    Jedi_Learner
    Joined:
    Jun 11, 2007
    Messages:
    894
    I know this topic is nearly a year old since the last post, but I didn't want to make a new topic for my post. So what maximum resolution are you aiming for in Decadence? 800x600 like Eschalon and available in a window, or 1280x1024 and beyond?
     
    ^ Top  
  8. MountainWest Scholar

    MountainWest
    Joined:
    May 29, 2006
    Messages:
    630
    Location:
    Over there
    4pi1680^2. It's spherelicious!
     
    ^ Top  
  9. Morbus Scholar

    Morbus
    Joined:
    Nov 2, 2006
    Messages:
    403
    I'd say make the engine moddable at that point with a little ini file in the game's folder where we change the resolutions available. But I don't think that's possible.

    So those of YOU with widescreens (or laptops) are just gonna have to squeesh your screens to fit the resolution. Either that or someone has to make a patch.
     
    ^ Top  
  10. Shagnak Shagadelic

    Shagnak
    Joined:
    Sep 6, 2003
    Messages:
    4,632
    Location:
    Arse of the world, New Zealand
    It's going to have a windowed option. Which roxorz.
     
    ^ Top  
  11. Morbus Scholar

    Morbus
    Joined:
    Nov 2, 2006
    Messages:
    403
    Also good, me thinks.
     
    ^ Top  
  12. Nick Iron Tower Studio Developer

    Nick
    Joined:
    Apr 21, 2004
    Messages:
    317
    Location:
    Over the hills and far away
    Since the GUI is not scalable, we have two ways to go:
    a) make several sets of GUIs and limit resolutions list;
    b) allow all supported by videocard resolutions, and make all screens/windows centered.

    We'll see what works better.

    It's not. It depends on your hardware.
     
    ^ Top  
  13. Shagnak Shagadelic

    Shagnak
    Joined:
    Sep 6, 2003
    Messages:
    4,632
    Location:
    Arse of the world, New Zealand
    Oh please say that windowed mode is still in...
     
    ^ Top  
  14. Nick Iron Tower Studio Developer

    Nick
    Joined:
    Apr 21, 2004
    Messages:
    317
    Location:
    Over the hills and far away
    Of course it is.
     
    ^ Top  
  15. bluecuracao Novice

    bluecuracao
    Joined:
    Jun 14, 2007
    Messages:
    42
    Easy to implement and most effective solution, my favorite! (and no one plays games in a crappy small window, you better make use of all that space that modern monitors give you!)
     
    ^ Top  
  16. RAG Educated

    RAG
    Joined:
    Oct 10, 2004
    Messages:
    75
    Location:
    Greece
    I can't stand window mode in games. It's like running an application or something. I can't immerse my self in a game while watching the desktop background at the sides or when ICQ messages pop up. A minimum wide screen resolution would be nice , but the game centered on the screen would be adequate.
     
    ^ Top  
  17. Noceur Liturgist

    Noceur
    Joined:
    Mar 23, 2006
    Messages:
    199
    Location:
    Tar Pits
    I heard they added a "close application" function in the latest ICQ build, so at least you don't have to worry about ICQ messages popping up.
     
    ^ Top  
  18. RAG Educated

    RAG
    Joined:
    Oct 10, 2004
    Messages:
    75
    Location:
    Greece
    if you think that ICQ is my problem with "window mode" then you either fail at comprehension or I fail in English. Either way use what you have between your ears plz.
     
    ^ Top  
  19. Noceur Liturgist

    Noceur
    Joined:
    Mar 23, 2006
    Messages:
    199
    Location:
    Tar Pits
    I don't like it much myself, but you can hide the Windows menu and make your desktop black (or choose a fitting Roman desktop image to fit the game) and be half-way to Immershun-ville. (That's how I played Eschalon: Book I until I sucked it up and started playing it in fullscreen)

    Personally, since the game is 3D, I don't see why the interface can't be stretched while the 3D adapts to the monitor aspect ratio. Or doesn't Torque allow that kind of GUI... stuff?
     
    ^ Top  

As an Amazon Associate, rpgcodex.net earns from qualifying purchases.